12 Restaurants nodigen je uit
Amsterdams Spuitwater

Ari Hoekstra, met zijn tweedehandswinkel op de Overtoom in Amsterdam, is een echte verzamelaar. Regelmatig ging hij naar Hongarije om hier weer allerlei hippe en gave dingen vandaan te halen. Hij kwam er op een gegeven moment zo geregeld dat hij er vrienden maakte. Op een avond zat hij met een vriend van daar, Gabor Vig, in een restaurant toen hun buren een fles Hongaarse szoda geserveerd kregen. Ari herkende de fles uit de handel in oude spullen en was verbaasd deze in het echt te zien. De klassieke sifonfles was wereldwijd populair in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw, maar tot 2014 alleen nog in Argentinië, Spanje en Hongarije in gebruik.

Ari en Gabor haalden de techniek naar Nederland en Amsterdams Spuitwater was geboren, een heerlijk frisse soda gemaakt met Amsterdams kraanwater. De eerste productie vond plaats in een klein fabriekje op de Van Lennepstraat, achter een kapsalon. Ze plaatsten daar de nieuwste sodawatermachines.

Ruim twee jaar later was het hoog tijd voor een eigen gezicht. Amsterdams Spuitwater opende in augustus 2016 haar deuren in de Westerstraat. In een oud fietsenmakerspand installeerden ze de nieuwe fabriek, daarnaast antieke sodawatermachines en een winkel met vintage spullen.


Amsterdam 2019

Gratis verzending

36,00 €

Inclusief btw


Uw winkelwagen

Totaal
Verzendgegevens bij de kassa